Ga naar hoofdinhoud

Hoe verloopt een pubquiz?

Stap 1

De pubquizmaster van Feestquiz is minimaal half uur voor aanvang van de pubquiz aanwezig op de gewenste locatie. Er wordt overlegd waar de pubquizmaster het beste kan gaan staan voor het presenteren van de pubquiz. De geluidsapparatuur wordt opgebouwd en de overige benodigdheden die nodig zijn voor de pubquiz worden klaar gelegd. Het opbouwen duurt ongeveer 20 minuten.

Stap 2

  • De teams worden ingedeeld in groepjes van ongeveer 5 a 6 personen. Dit kunt u zelf van te voren doen, maar hier kan Feestquiz u op locatie ook bij helpen als u dit wenst. Het leukste is om man / vrouw en de verschillende leeftijden zoveel mogelijk te variëren per team.
  • Elk team krijgt een aparte (sta) tafel toegewezen.
  • Elk team krijgt antwoord formulieren + pen voor het invullen van de juiste antwoorden.
  • Elk team mag een leuke team naam verzinnen.
  • Men krijgt vooraf een duidelijke uitleg van het spel met de regels van de pubquiz. Denk bij de regels aan bijv. het niet gebruiken van mobiele telefoons tijdens de pubquiz en het is niet leuk om de juiste antwoorden luid door de zaal te roepen…
  • De pubquiz zal ongeveer 2 a 2.5 uur duren. Het is een vermaak voor iedereen en u zult zien dat de tijd voorbij vliegt.

Stap 3

De pubquizmaster gaat beginnen met de eerste vragen ronde. Dit is vaak een rondje algemene kennis.

Elke ronde bestaat uit tien vragen en in totaal zullen er acht rondes gespeeld worden. Na elke ronde worden de antwoordformulieren opgehaald bij de teams. Als alle antwoordformulieren zijn opgehaald zal de pubquizmaster de juiste antwoorden geven van deze ronde. U zult zien dat het een groot gejuich wordt met het team als men een goed antwoord heeft. Zo wordt er een leuke strijd en gezelligheid gecreëerd tussen de teams. Het beloofd een gezellige avond te worden. De strijd gaat beginnen.

Stap 4

  • “Petje op / Petje af” of “Waar of Niet Waar”
  • Elk team mag een team captain aanwijzen en deze mag meedoen met deze tussenronde. Hierin wordt een bepaalde stelling gesteld en men mag beslissen of deze waar of niet waar is.
  • De persoon met die overblijft wint een bonus punt voor zijn team en een leuke prijs.
  • Deze tussen ronde is altijd een hele leuke ronde wat zorgt voor veel plezier en gelach zorgt.

Overige

Tussen de rondes door is er voldoende gelegenheid om drinken te halen en meestal na ronde vier wordt er een langere pauze gehouden, zodat de mensen naar het toilet kunnen gaan of even een sigaretje roken.

Nadat alle rondes zijn gespeeld van de pubquiz zullen de winnaars bekend worden gemaakt door de pubquizmaster. Alle antwoorden worden tijdens quiz nagekeken, zodat de winnaars meteen worden bekend gemaakt. Het winnende team ontvang de prijzen, de eeuwige roem en natuurlijk een luid applaus van de overige teams.

Feestquiz zorgt voor alle pubquiz benodigdheden die nodig zijn voor de pubquiz. Denk hierbij aan geluidsinstallatie, antwoordformulieren, pennen, prijzen, controleurs, foto rondes en natuurlijk de pubquizmaster.

Back To Top